Cazin: U lančanom sudaru povrijeđeno više lica, fizički napad u Sedri

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije.

Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen dva puta, prvi put u Sedri od strane jednog lica - migranta, koji je fizički napao drugo lice, a drugi put u Ulici 25. novembra, gdje je došlo do drskog ponašanja od strane 1 lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, došlo je do dvije saobraćajne nesreće. U nesreći u naselju Ćoralići učestvovala su 2 m/v, a jedno lice lakše je povrijeđeno. Lančani sudar u kojem su učestvovala 4 m/v, u Puškarima, lakše tjelesne povrede zadobila su tri lica.

Vezana vijest: Lančani sudar u Cazinu, učestvovalo nekoliko vozila (FOTO)

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajamo šire područje Gračanice i Kupresa, kao i puteve uz Lašvu i Drinu. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Nakon obustave tokom noći, jutros od 6 sati na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Podsjećamo da je na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vozila do 7 tona je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog prometa vozila formiraju se duge kolone u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.