Cazin: U MZ Stijena realiziran projekt parka radosti za djecu

Park
Ove godine u sklopu Omladinske banke Cazin urađen je projekt ,,Park dječije radosti''. Obnovljen je i dopunjen sadržaj školskog parka OŠ ,,Stijena''. U projektu je učestvovalo nastavno i pomoćno osoblje ove škole. Svojim volonterskim duhom doprinijeli su ostvarenju ovog projekta...

 

CAZIN, 13. septembra - Pored nastavnog i pomoćnog osoblja, u projekt su bili uključeni i brojni donatori sa prostora ove lokalne zajednice bez koje projekt ne bi bio tako bogat i uspješan, te ne bi imao dodatne sadržaje i vrijednosti. U tom pogledu mještani Stijene su pokazali nesebičnu podršku ovoj ideji od općeg značaja za sve njih.

U vsakom slučaju, a što je važno istaknuti, u Stijeni je omladina jako aktivna i u sklopu njihovog udruženja ,,Stina'', realiziraju mnoge projekte. Trude se da obnavljaju već postojeće sadržaje, ali i ulažu u razvoj zajednice kroz nove projekte. Kroz radionice, edukacije i druženja okupljaju mlade ljude, pružaju im mogućnost usavršavanja i napredovanja.

Podsjećamo, Grad Cazin je u proteklih nekoliko godina pokrenuo niz projekata koji su zajedno sa svojim donatorima imali za cilj podstaknuti i osnažiti kreativnosti prvenstveno kod mladih. Svaki od tih projekata je priča za sebe te nosi mnoštvo poruka mladima da se aktiviraju i urade projekte, naravno uz novčanu pomoć koja im bude odskočna daska za dalje.