Pomozimo: U saobraćajnoj nesreći u Cazinu teško povrijeđen i Hamid Salčinović

Na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići u ponedjeljak navečer dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene, a jedna je poginula.

Život je izgubio 17-godišnji Damad Badić, učenik JU "Prva srednja škola" Cazin, I MTC, koji je upravljao Audijem. 

24-godišnjem motociklisti Nedžadu Nadareviću zbog težine povreda amputirana je noga te mu je hitno potrebna krv, bilo koja krvna grupa, te vas pozivamo da se sutra od 08:00 sati javite na Odjel transfuzije u Kantonalnoj bolnici Bihać i darujete krv.

Image

U nesreći je učestvovalo još jedno vozilo kojim je upravljala 24-godišnja Zehredina Macanović iz Cazina, a u čijem vozilu su bila još dva saputnika, brat Sabahudin i prijatelj Hamid Salčinović.

Zehredina ima povredu kičme, vrata i potres mozga, dok su njenom bratu Sabahudinu obje noge polomljene te je i operisan. Sutra ga čeka nova operacija i ugrađivanje metalne šipke i fiksatora. Sabahudinu je također potrebna krv, nulta pozitivna (0+) pa vas pozivamo da se ne oglušite ni na ovaj apel i darujete ukoliko imate odgovarajuću krvnu grupu (Kantonalna bolnica Bihać, Odjel transfuzije, sutra od 08:00 sati).

Image

Učenik srednje muzičke škole, Hamid Salčinović (2002), koji je sjedio na zadnjem sjedištu, zadobio je teške povrede opasne po život - frakture lica, nosa te lom vilice. Stanje je toliko teško da ne vidi, slabo čuje, a još ne može ni jesti. Hamid također čeka na operaciju, a porodica Salčinović nalazi se u slaboj materijalnoj situaciji, te je i njima potrebna pomoć dobrih ljudi. 

Ukoliko možete i želite pomoći, možete se javiti Hamidovom ocu na broj telefona 062 782 624 zbog više informacija ili uplatiti novčana sredstva na broj žiro računa u prilogu.

Image