Cazin: U protekla 24 sata zabilježene čak četiri saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu u odnosu na prošle dane te iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata pet intervencija.

Jedno lice je u TC „Robot“ u Kapićima remetila javni red i mir vršenjem prosjačenja.

Dvije saobraćajne nesreće zabilježene su na magistralnom putu u Kličićima. U jednoj, koja je zabilježena oko 11:10 sati, učestvovala su 2 m/v, a oko 13:50 sati jedno lice je sletilo vozilom sa ceste.

U Ulici žrtava Domovinskog rata također je došlo do sudara između 2 m/v, a na magistralnom putu u naselju Skokovi došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 02.11.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-16:00 za kupce trafo-područja: Kapići, Lojićka, Ćuprija, Begove kafane, Gornji Ćoralići, Harbaši, Hasanagići, Huremagići, Hušići, Kovačevići, Križ, Misaljevići, Mutnik, Muranovići, Pervizi, Rajak, Redžepovići, Samardžići, Vilići, Ćoralići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na maglu i nisku oblačnost, koja smanjuje vidljivost, posebno u višim planinskim predjelima (izdvaja se prevoj Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Skreću pažnju i na sitne odrone zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.