Cazin: U toku preventivna vakcinacija protiv gripe, novi slučaj krađe struje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm i u blagom je porastu.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju – „krađa struje“ u naselju Osredak.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52  pacijenata, a sanitet je korišten šest puta.

Građani Cazina i ove godine mogu se u Domu zdravlja Cazin besplatno vakcinisati protiv sezonske gripe. Vakcinacija se vrši svakim danom do 13:00 sati.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se u većem dijelu BIH saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča-Goražde, Sarajevo-Tuzla, Konjic-Jablanica-Prozor, Livno-Drvar i Livno-Glamoč.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.