Cazin: Veliki broj pacijenata imalo hitnu intervenciju Doma zdravlja

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin

Opis: Nije bilo intervencija.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda: 90 Korištenje saniteta 4 puta

Vodosnabdijevanje

Snabdijevanje vodom uredno.

Elektrosnabdjevanje

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, nema najvaljenih obustava električne energije za 22.05.2023. godine za područje grada Cazin.

Komunalne usluge

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 22. 05. 2023. u 06 : 30 sati

Na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu vidljivost je jutros smanjena zbog magle. I dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vodostaj Mutnice „Poplave“

Vodostaj Mutnica 130 cm –u opadanju. (vizuelno izviđanje) Stanje vodotoka: Nivo vodotoka na području Grada Cazin su u fazi povlačenja vode u korita bez daljeg ugrožavanja stambenih, pratećih objekata i poljoprivrednih parcela. Stanje saobraćajnica:Svi putni pravci su prohodni od regionalnih,magistralnih i lokalnih puteva na području Grada Cazin. Stanje mostova/propusta:Zatvoren most u Mutniku naselje Pervizi za saobraćajnu komunikaciju zbog oštećenja mosta. Komisije za procjenu šteta usljed poplava i pojave klizišta nastavljaju sa svojim aktivnostima.

Autobusni saobraćaj

Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 10 °C Pritisak: 1021 mb 94 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS 0