Cazin: Planirani prekidi u isporuci električne energije, više slučajeva remećenja JRIM

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je sedam intervencija – pet remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće.

U naselju Ćuprija jednom licu uručen je prekršajni nalog zbog prosjačenja na parking prostoru ispred TC „Bingo“. Na Trgu Zlatnih Ljiljana i u Ulici generala Izeta Nanića došlo je do fizičkog napada na jedno lice od strane drugog lica. Naročito drsko ponašanje zabilježeno je također na Trgu Zlatnih Ljiljana, u caffe bar-u „Captain Morgan“, dok je u Gornjoj Koprivni došlo do upućivanja prijetnji, vrijeđanja i omalovažavanja putem društvene mreže Facebook.

Saobraćajne nesreće evidentirane su na Ćupriji, tačnije na parking prostoru na autobusnoj stanici i na R403, u naselju Tržac. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 55 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 02.10.2018. godine  doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema slijedećem rasporedu:

08:30-09:30 i 15:00-16:00 sati  trafo-područje Podgredina 1 i Stijena 5;
08:30-16:00 sati trafopodručje Bajrići i Zmajevac.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a napominju da se na putevima u BiH jutros saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.