Zastave na pola koplja i u Cazinu zbog brutalnog ubistva dva policajca

U Bosni i Hercegovina danas je proglašen dan žalosti, zbog brutalnog ubistva dva sarajevska policajca.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, dok su patrolirali policijskim vozilom, a zatim i pokušavajući zaustaviti razbojnike u krađi automobila u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

U cijeloj Bosni i Hercegovini vlada velika žalost zbog ove nezapamćene tragedije. Građani, svako na svoj način, odaju počast poginulim herojima koji su život izgubili obavljajući svoju službenu dužnost. Pale se svijeće na mjestu gdje su ubijeni policajci, organiziraju okupljanja. Građani BiH, ali i regije, odaju počast i na društvenim mrežama stavljajući fotografije Šehovića i Vujinovića kao profilne. 

Zastave na institucijama u oba entiteta BiH spuštene su danas na pola koplja, a mnogi privatni poslovni objekti odali su počast na svoj način, postavljajući fotografije policajaca ili njihovih imena na reklamne prostore.

Na pola koplja spuštene zastave bile i u Cazinu, na dan kada smo se oprostili od uzornih policajaca, muževa, očeva i građana BiH koji su dali svoje živote za mir, slobodu i sigurnost Kantona Sarajevo.

Image