Cazinjani pokazali ogromno srce: Prikupili 7.300 KM za blizance Ammara i Davuda

Ammar i Davud, blizanci koji su rođeni u 24-toj sedmici trudnoće, lavovski se bore za život, a u tome im pomaže čitava armija dobrih ljudi.

Do sada je održano nekoliko uspješnih kolačijada, a svoje ogromno srce još jednom su pokazali i Cazinjani koji su u petak, 26. oktobra, prodajom kolača prikupili 7.300 KM.

Dženana Dervišević je imala urednu trudnoću do 22. sedmice kada je zbog bolova završila u bolnici i ljekari su izrazili sumnju da boluje od TTTS-a, komplikacije koja dovodi do smrti blizanaca. Rekli su joj da oni ne mogu ništa učiniti te da pomoć potraži u Austriji ili Njemačkoj. 

Nakon što su za 2. juli dogovorili pregled u Tübingenu, Dženana i njen suprug su krenuli na put. U Njemačku su stigli dva dana prije zakazanog pregleda, a majka je 1. jula osjetila bolove zbog kojih su je hitno porodili. Ammar je po rođenju imao 740, a Davud 580 grama. Bili su u veoma lošem stanju, Davud je imao operaciju crijeva, infekcije, loš rad bubrega, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave. 

Vezana vijest: Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima

Vaše uplate možete vršiti na brojeve računa koji se nalaze na slikama ispod, jer troškovi po djetetu iznose 180.000 eura i ovoj porodici je stvarno potrebna naša pomoć

Uplate na devizni račun (EUR):

 

Image
Image

Uplate na tekući račun (KM):

Image
Image