Cazinjani se opraštaju od velikog borca i čovjeka Halida Kapića…Otišla je dobra duša Cazina

,

Cazinjane je jučer zatekla vijest da je u 58.godini preminuo naš sugrađanin, Halid Kapić – Hališko, svima dobro poznat po iznimno vedrom duhu i optimizmu, humanitarac, dobar čovjek, višestruko ranjavani borac 5.Korpusa, veliki patriota.

U toku rata, kao pripadnik 503. Slavne brdske brigade, obavljao je dužnost komandira čete u 3. Straha bataljonu 503. Slavne. Tokom ratnih operacija ranjavan je više puta, te se svaki put vraćao u ratni stroj svojim saborcima. Bio je hrabar, patriotski opredjeljen i pouzdan. Nakon prestanka ratnih dejstava posvetio se privatnom biznisu, gdje se posebno isticao kada su u pitanju humanitarni rad i pomoć ljudima u nevolji. Uvijek vedar, nasmijan i odmjeren volio je ljude i bio predvodnik mnogih okupljanja koja su imala humanitarni karakter, ali i čuvala sjećanje na period odbrambeno-oslobodilačkog rata. Kao vijećnik Grada Cazina među prvima se odrekao naknade za rad u Vijeću i preusmjerio je za pomoć socijalno ugroženim osobama.

Ljudi koji su ga poznavali su govorili da je dobra duša Cazina. Iza sebe je ostavio suprugu, dva sina i unuka koji nosi njegovo ime.

Posljednji ispraćaj Halida Kapića obavit će se sutra, 16. februara u 14.30 h ispred kuće u Kapićima, a dženaza će biti klanjana na mezarju Ledine.