Cazinjani svečano obilježili Dan Grada

Dan Grada Cazina obilježen je nizom svečanosti koje su sinoć u večernjim satima ispunile grad velikim brojem ljudi.

Kulturno- umjetnička društva Stijena i Tržačka Raštela otvorila su svečanost svojim nastupima s koreografijama posvećenim Cazinu i narodnim pjesmama u kojima se spominje Cazin. Nakon toga, posebno veselo je bilo na Trgu kod fontane gdje su najmlađi cazinski sportaši pokazali svoje vještine i umijeća.

Čestitajući Dan Grada Cazina, gradonačelnik Nermin Ogrešević je istaknuo da se svi uspješni projekti u Cazinu realiziraju u najboljoj saradnji zajednice te da će tako biti nastavljeno i u narednom periodu. Zaželjevši Cazinu i svim njegovim građanima sretan 6.august, gradonačelnik Ogrešević je izrazio i svoje uvjerenje da će, uz bolje i kvalitetnije uvjete u cijeloj zemlji, ovaj Grad nastaviti svoj put napretka i razvijati se u sredinu po mjeri svih njegovih stanovnika.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić te načelnici općina Bosanski Petrovac i Bužim, Zlatko Hujić i Zikrija Duraković. Uz čestitke Cazinu, istaknuto je da krajiške općine zajedničkim snagama i u dobroj saradnji postavljaju nove standarde u radu lokalnih zajednica i zajedničkom razvoju.

Ulice Cazina bile su ispunjene velikim brojem građana, gostiju i naših sugrađana iz dijaspore, a svi zajedno uživali su u koncertu mlade b- h zvijezde Deniala Ahmetovića do kasnih večernjih sati. Bihaćki gradonačelnik Fazlić počastio je najmlađe Cazinjane sladoledom što je upotpunilo izuzetno lijepu i svečarsku atmosferu u Cazinu.

Zajednička poruka svih koji su učestvovali u svečanostima i pratili programe u povodu Dana Grada je da Cazin zaslužuje ovakve trenutke zajedništva i da svaki naredni 6.august trebamo dočekati s još više uspješnih projekata, jednako svečano i u još većem broju.