Cazinjanin svoju rukometnu karijeru nastavlja u Banja Luci

.
Faris Čauševic je 15-godišnji momak iz Cazina koji gradi ljubav prema vrhunskom sportu, rukometu. Zahvaljujući svojim vještinama, talentu i napornom radu primijećen je i u drugim velikim bh klubovima. Ovaj put osvojio ga je Borac iz Banja Luke!

Faris za portal cazin.net govorio je o svom početku, te nam ispričao svoje korake u novom klubu:

 

"Rukometom sam se počeo baviti prije 6-7 godina, a na to je najviše uticalo igranje RK "Krajine" Cazin u Premijer ligi BiH u to vrijeme. Prve rukometne korake sam napravio kod trenera Elmira Šepića u RK Krajini, čovjeka koji je izbacio mnoge talente, a još veće ljude. 

Kasnije, nakon par godina, prešao sam u novi klub koji se pojavio u gradu, a koji i danas uspješno vodi Elmir Šepić, RK "Cepelin" Cazin. Uključili smo se u Omladinsku ligu Republike Srpske i sa tim su krenuli naši kako pojedinačni tako i ekipni uspjesi. Na kraju prošle sezone imali smo turnir u Laktašima, gdje sam izabran za najboljeg golmana, što je i početak neke priče sa Borcem."

 

"U decembru prošle godine, 5 igrača iz Cepelina su bili pozvani na probu u Borac, rado smo se odazvali tom pozivu. Kako treneri kažu, zadovoljio sam kriterije Banjalučkih trenera. Nakon toga je uslijedio poziv direktora kluba da branim Prvu i Drugu ligu RS, jer se je prvi golman ozlijedio. Rado sam to prihvatio i čitavu ovu polusezonu branio za 2 ekipe Borca.

Stekao sam nevjerovatno iskustvo!

Branio sam i na turniru "Trofej Banjaluke" gdje smo osvojili 1. mjesto. Izabran sam u najbolju sedmorku turnira u generaciji 2005/2006. 

Za završnicu bih htio zahvaliti svojoj ekipi, te i treneru Elmiru bez kojih ovo danas ne bi bilo moguće!"

 

Portal cazin.net Farisu upućuje iskrene čestitke, te mu želimo puno sreće u nastavku.