Cazinjanin Tarik i njegova supruga Emina pišu prelijepe životne priče (FOTO+VIDEO)

Tarik i Emina

Život piše lijepe priče, a jedna od takvih je priča Cazinjanina Tarika i njegove supruge Emine.

U prilogu vam donosimo kratki intervju sa našim sugrađaninom koji je nedavno pripremio i objavio zajedno sa svojom ženom lijep video snimak naše prelijepe Hercegovine.

Možete li se predstaviti čitateljima portala Cazin.net?

Ja se zovem Tarik. Cazinjanin sam, zavšio sam medresu u Cazinu a ovo je moja supruga Emina. Emina je s majčine strane Ključanka a sa babine Sirijka.

Studirali smo na istom univerzitetu, a Emina je pohađala tursko-bosanski koledž u Sarajevu.

Podijelili ste jako lijep video pa nas zanima jel to nešto čime se bavite u slobodno vrijeme ili ste video snimili slučajno?

Ovaj video je nastao nedavno. Emina i ja smo dosta slični. Volimo jezike, kulturu, putovanja i društvo dobrih ljudi. Tako da već dosta snimamo i slikamo s kamerom te nam je ovaj video jedan u nizu od naših projekata.

Moram pohvaliti ovom prilikom naše prijatelje Harisa i Aminu. Zajedno smo posjetili neke destinacije u Hercegovini i Haris je bio taj koji je htio dronom uhvatiti te neke posebne trenutke u toku našeg putovanja.

Čime se inače bavite?

Ja sam studirao engleski jezik a Emina je studirala arhitekturu. Trenutno radimo "od kuće" Emina radi za jednu englesku kompaniju a ja za kanadsku.

Imate li jos interesantnih hobija?

Svašta nešto imamo na umu da radimo ali nemamo dovoljno slobodnog vremena tako da sve ideje moramo ostaviti za vikend kada smo slobodni.

Šta možemo od vas očekivati u budućnosti, jel imate još videa koje želite podijeliti?

Svakako. Trenutno imamo dosta projekata koje ćemo objaviti putem našeg Youtube, te se možete pretplatiti i zapratiti nas. A za sve neke druge projekte - njih ćemo za sad ostaviti po strani.

Hvala Emini i Tariku na ovom ugodnom razgovoru a video uradak možete pogledati na ovom linku: