Vi birate: Prvi izbor za najbolji news portal, među njima i Cazin.NET

U ponedjeljak, 1. novembra, od 07:00 sati zvanično je započelo natjecanje za najbolji informativni portal u regiji, a među TOP 30, u konkurenciji za izbor najboljeg, jedini sa područja Krajine je upravo portal Cazin.NET.

Zašto se provodi prvi izbor najboljeg regionalnog web news portala?

Naime, Media Daily, prvi regionalni specijalizirani portal za medije, od 01.11. do 30.11. 2018. godine po prvi put će provesti neovisan izbor najboljeg među 30 najčitanijih news portala na području regije, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

News portali su u zadnjih pet godina postali najvažnije, a po mnogočemu i najutjecajnije mjesto na kojem se građani informiraju o dnevnim događajima. Time, naravno, postižu i veliki društveni i medijski utjecaj. News portali imaju milijunske brojeve posjeta i stalne korisnike u svim dobnim i spolnim skupinama. No, koliko god su slični po utjecaju u svojim zemljama, a često ih čitaju i ljudi iz drugih zemalja regije, međusobno se razlikuju po načinu i stilu izvještavanja, grafičkom izgledu, ali i primjeni profesionalnih standarda. Upravo to će se vrednovati i kategorizirati, kako bi oni najbolji među njima bili još bolji, a oni lošiji se potrudili dostići najbolje.

Do sada niko nije radio izbor najboljeg regionalnog news portala. Postojali su nekada izbori najboljih portala u pojedinim zemljama, no ne i regionalni izbor. Smatramo stoga da će ovaj izbor potaknuti veću izvrsnost news portala i međusobnu konkurenciju. Izbor najboljeg news portala je, između ostalog, i odlična prilika za transgraničnu saradnju jer se radi o tržištu od 20 i više milijuna stanovnika. Plan je da ovaj izbor postane tradicionalan te da nagrada koja će biti dodijeljena postane znak garancije kvalitete najvišeg ranga.

Koji portali su u TOP 30, u konkurenciji za izbor najboljeg?

- "Kada smo krenuli u pripremu natjecanja, proveli smo istraživanje o najčitanijim news portalima u svim navedenim državama. Kako je na ovom području iznimno puno portala odlučili smo se suziti izbor tako da u finalnom natjecanju sudjeluje TOP 30 najčitanijih portala iz šest država. Iz svake države u konkurenciji će se naći broj portala srazmieran broju stanovnika, pa smo tako odredili da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija po tri i Crna Gora jednog predstavnika. Riječ je o sljedećim portalima: 24sata.hr, 24ur.com, Alo.rs, Avaz.ba, B92.net, Blic.rs, Cazin.net, Dnevnik.ba, Dnevni.hr, Espreso.rs, Index.hr, Jutarnji.hr, Klix.ba, Kurir.mk, Kurir.rs, Net.hr, Nezavisne.com, Novosti.rs, Rs.n1info.com, Rts.rs, Rtvslo.si, Siol.net, Sitel.com.mk, Skopjeinfo.mk, Srbijadanas.com, Telegraf.rs, Tportal.hr, Vecernji.hr, Vijesti.ba i Vijesti.me", ističe Media Daily.

Kako i kada će biti sproveden izbor najboljeg među najčitanijim portalima?

Svakoj državi pripada broj portala srazmeran broju stanovnika pa je određeno da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri predstavnika i Crna Gora ima jednog predstavnika. 

Na portalu www.mediadaily.biz čitaoci tih 30 portala moći će da glasaju za svoj omiljen portal i to će im doneti maksimalno 50% bodova dok drugih 50% bodova daje žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Glasanje i cijeli izbor počinje 01.11. i traje do 30.11.2018. Pobjednik će biti proglašen 9. decembra i to će biti onaj portal koji bude imao najviše glasova žirija i publike. Prva tri portala dobijaju nagradu, a pobjednik će godinu dana moći nositi titulu Best regional web news portal.

Kako i gdje glasati za Cazin.NET?

Ako svoj glas želite dati upravo portalu Cazin.NET, možete to učiniti klikom OVDJE gdje ćete pronaći vrlo jednostavnu anketu za popuniti, odnosno odabrati portal koji smatrate najboljim.

Predstavljanje našega portala možete pogledati OVDJE.