"Cazinska zima" donosi veliki broj sadržaja za mlade

.

 

Program manifestacije „Cazinska zima“ namijenjen je svim generacijama i uzrastima pa je tako dosta sadržaja za djecu i mlade. Tu su zabavni, edukativni programi, te razna sportska takmičenja.

Trajat će 20 dana, pa vam donosimo neke od najvećih događaja u tom periodu:

Srijeda (22.12.)

Udruženje za promociju bezbjednosti u saobraćaju organizira pokaznu vježbu za djecu u kojoj će na zanimljiv i poučan način skrenuti pažnju na važnost poznavanja saobraćajne kulture od najranije dobi.

Četvrtak (23.12.)

U Sportskom centru „Salih Omerčević“ biti će stavljena u funkciju stijena za sportsko penjanje sa kompletnom popratnom opremom. Ovaj će sadržaj od sada biti dostupan mladim rekreativcima i ljubiteljima adrenalinskih sportova.

Subota (25.12.)

Udruženje umjetnika „Igra 27“ priređuje „Veliki zimski show“, predstavu za djecu i roditelje koja će se održati u sali Kulturnog centra.

Nedjelja (26.12.)

U sali Kulturnog centra će najmlađi moći pogledati projekciju jednog od najpopularnijih animiranih filmova iz Cinestar produkcije.

Srijeda (29.12.)

Na samom isteku godine, KUD „Hasan Mujezinović“ organizuje Dan dječije radosti uz puno nastupa najmlađih igrača, plesača i zabavljača svih dobi.

Četvrtak (30.12.)

Na Trgu će se održati posebna program za najmlađe uz mađioničara, klaunove, majstore facepainting-a i puno sličnih sadržaja.

Tokom cijele „Cazinske zime“ raditi će i otvoreno klizalište na lokaciji ljetnog luna parka „Durmes“, a gotovo svakodnevno, uz sadržaje kakvi su domaća hrana i koncerti, mališani će u gradu moći sresti nekog od svojih omiljenih junaka iz crtanih filmova jer su i vesele maskote dio ove tople i lijepe zimske priče u našem gradu.