PRIJAVITE SE I VI / Cazinski maraton bilježi rekordan broj učesnika

U nedjelju 04.08.2019 Cazin će biti domaćin 2. izdanja Cazinskog maratona koji je u prvom premijernom izdanju ispunio sva očekivanja.

U ovoj godini organizacija, broj učesnika kao i sva dešavanja oko Cazinskog maratona su podignuti za daleko veći nivo. Prema riječima organizatora, a prema dosadašnjim najavama broj učesnika bi mogao biti blizu hiljade.

Pored online prijava, za nastupe i prijave na trkama otvoren je štand na Trgu Zlatnih ljiljana, ispred trgovačkog centra Ljiljan, gdje su organizatori tokom današnjeg dana svima na raspolaganju. Uz prijavu na jednoj od utrka, 5,10, polumaraton i maraton biće vam dodijeljen startni broj i start paket sa majicom, a po završetku medalje za najbolje, kao i za sve učesnike.

Iz razloga organizacije „Cazinskog maratona“ u Cazinu u nedjelju se zatvara saobraćaj u ovim ulicama.

U nedjelju 4. aUgusta održava se 2. Cazinski maraton, na kojem će nastupiti više stotina takmičara, a u organizaciji kluba.Bosnia Ultra Running Team BURT.

Trasa kojom će takmičari trčati krugove je Trg Alije Izetbegovića-Ćuprija-Mala lisa do izlaza na magistralni put.

Tim povodom, a na osnovu saglasnosti JU„Komunalno stambeni fond“Cazin i rješenja MUP (druga policijska uprava) dana 4.8.2019 godine u nedjelju u vremenu od 07:00 do 14:00 sati doći će do prekida saobraćaja na relaciji ulica Murata Tatarevića-Trg predsjednika Alije Izetbegovića-ulica Generala Izeta Nanića-Ćuprija –ulica Žrtava domovinskog rata do izlaza na magistralni put.

Ovom prilikom molimo građane da koriste alternativne pravce i podrže navedene aktivnosti, ali i da daju podršku svojim prisustvom ovom velikom događaju u gradu Cazinu, gdje se održava ovakav sportski događaj i gdje imamo učesnike iz desetak zemalja.

Za sve ostale informacije fb stranica „Cazinski maraton“ email adresa burtcazin@gmail.com ili koordinator maratona Samir Japić 061/242-771

Hvala na pažnji i razumijevanju !

Bosnia Ultra Running Team „BURT“ Cazin