Cazinski pčelari još jednom dokazali da imaju najbolji med

Home

Cazinski pčelari još jednom dokazali da imaju najbolji med


Na Međunarodnom sajmu pčelarstva koji je održan u Tuzli 08.09. i 09.09.2017.godine cazinski pčelari su još jednom dokazali da imaju medove odlične kvalitete.

Najbolji kvalitet svakako ima kestenov med kojeg su cazinski pčelari uspjeli brendirati na nacionalnom nivou kao prvi i u to vrijeme jedini proizvod animalnog porijekla u Bosni i Hercegovini koji je dobio brend i oznaku zaštićenog geografskog porijekla.

Da Udruženje pčelara "Kesten" Cazin prednjači sa svojim radom i idejama govori i to da je u toku i projekat upisa brenda "KESTENOV MED CAZINSKE KRAJINE" u međunarodni registar brendiranih proizvoda čime bi praktično to postao prvi bosanskohercegovački proizvod registrovan i zaštićen na međunarodnom nivou.


Na 12. Medenoj Tuzli učestvovalo je 15 zemalja sa preko 120 uzoraka meda od kojih je pet cazinskih pčelara koji su sa svojim medovima osvojili 3 zlatne i 3 srebrne medalje.

Zlatne medalje su osvojili Hazim Hodžić, Remzija Hodžić i Zlatan Tahirović, a srebrne medalje Šefik Rošić, Hajrudin Begić i Hazim Hodžić. Čestitke!
 

(Izvor: Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 12/09/2017 - 20:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top