Na ovogodišnjem Cazinskom sajmu predstavit će se rekordan broj izlagača

Ovogodišnji Cazinski sajam počinje u petak, 21. septembra, i trajat će tri dana. Prodajni sajam po prvi put traje dva dana, dok će se u nedjelju, 23. septembra, održati stočna izložba koja ima višedecenijsku tradiciju.

Osim što je manifestacija produženog trajanja, planirano je niz novih sadržaja s kojima će biti obogaćena, za svaku generaciju ponešto. Tako će se ove godine održati promocija međunarodne brand oznake za kestenov med Cazinske krajine što predstavlja posebno značajan događaj s eminentnim gostima i popratnim sadržajima.

Tu je i promocija krajiških običaja, kulturno-historijskog naslijeđa i gastronomske ponude kroz posebne programe koji su planirani, a uz sve idu i stalni sadržaji poput izložbi peradi, kućnih ljubimaca i ostalih domaćih životinja. Domaći poljoprivredni proizvođači predstavit će svoju proizvodnju, a tu je i zajednički doručak za oko 200 prvačića iz svih cazinskih škola. Cazinjani i ostali posjetioci moći će uživati u koncertu sevdaha i starogradske pjesme, koji je planiran u subotu. Birat ćemo i najbolju masnicu, a svi posjetioci Sajma učestvuju u nagradnoj igri.

Ono što je bitno istaći je da je će se ove godine na Cazinskom sajmu predstaviti rekordan broj izlagača. Do danas je prijavljeno čak njih 110, što sa područja USK-a, što iz cijele Bosne i Hercegovine. Prijave traju još sutra, pa ne sumnjamo da će se broj izlagača povećati. 

Posebnost ovog Sajma je to što se učešće ne plaća! Dakle, ukoliko imate bilo kakve proizvode koje ste proizveli svojim rukama, možete se jednostavno prijaviti i uzeti učešće u dvodnevnom izlaganju i prodaji. Također, za rezervaciju štanda se može udružiti više lica sa svojim domaćim proizvodima. Npr. ukoliko ste domaćica i proizvedete određen „višak“ zimnice, zašto se ne biste udružili s još jednom ili dvije slične osobe i ponudili svoje proizvode na jednom štandu? Isto se odnosi i na male obrte ili na veća preduzeća i firme. Prijaviti se možete još sutra, 18. septembra, u Službi za poljoprivredu Grada Cazina (šalter 6) ili na broj telefona 037 515 306.

Više detalja o ovoj jesenskoj manifestaciji koju svi vole donosimo u toku sedmice.