Cazinski srednjoškolci započinju projekat pod nazivom "Neću iglu, hoću igru!"

Cazinski srednjoškolci, pod vođstvom IOM (internacionalna organizacija za migracije) organizacije, započinju projekat pod nazivom "Neću iglu, hoću igru!".

U sklopu ovog projekta planirano je čišćenje i obnova igrališta Alinac. Cilj ovog projekta je čišćenje, obnova koševa i golova, obilježavanje linija za odbojku, nogomet, rukomet i košarku i postavljanje video nadzora i klupa.

Dana  26.06.2018. god. održao se sastanak u gradskoj vijećnici gdje su prisustvovali predstavnici vlasti, članovi lokalnog IOM tima Cazin i predstavnici IOM organizacije u Bosni i Hercegovini, te je potpisan ugovor i odobrena realizacija projekta.

Nakon realizacije projekta, održat će se turnir u nogometu i košarci.

"Cilj projekta je povezivanje mladih, uraditi da Alinac opet bude mjesto za sport, a ne za neke druge radnje. Nadamo se da ce se na Alincu "roditi" neki novi reprezentativci. Ovim projektom pokazujemo nasoj lokalnoj zajednici da mladi mogu i žele, samo im treba prilika. Ovu priliku koristim i da pozovem sve građane da nam se pridruže za vrijeme projekta, te poslije projekta. Vidimo se 01.07. u 10:00. " rekao je Adis Abdić.

IOMIOM