Cazinski vozači sa odličnim rezultatima u Hrvatskoj

Trke

Nastupom preko 70 vozača na trkama u Makarskoj započelo je Prvenstvo Hrvatske u brdskim trkama.

Na ovim brdskim trkama učestvovalo je i pet vozača iz Bosne  Hercegovine od čega trojica iz Cazina. Nihad Seferagić i Fahrudin Dolićnastupali su za AK Župa, a Bego Šakanović za AK Saint Christopher.

Prvo mjesto u klasi 2b i šesto mjesto u generalnom poretku zauzeo je Nihad Seferagić dok je fahrudin Dolić zauzeo treće mjestou klasi 4a i jedanaesto mjesto u generalnom poretku. Četvrto mjesto u klasi 4a i sedamnaesto mjesto u generalnom poretku zauzeo je Bego Šakanović.

Vozači iz Bosne i Hercegovine se sve više odlučuju da voze Prvenstvo Hrvatske obzirom da se Šampionat BiH neće održati u ovoj sezoni.

Pored vozača koje smo spomenuli naredne trke čeka još nekoliko licenciranih vozača iz BiH i čekaju svoj prvi nastup.

Ove godine će se održati brdska trka poznata pod nazivom 'Krajiška zmija' koja će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske i CEZ gdje će priliku za učešće imati veći broj naših vozača.

Nihad Seferagić i Fahrudin Dolić su osvojili prvo mjesto u poretku klubova, te se na taj način istakli kao glavni favoriti za osvajanje titule u poretku klubova. Slijedeća trka se vozi u Crnoj Gori 21/22. maja, Kotor–Trojica.