CAZIN/VIDEO: Svečanom akademijom i bogatim kulturno umjetničkim programom obilježen Dan nezavisnosti BiH i u našem Gradu

CAZIN
CAZIN

Prije održavanja svečane akademije u sali Kulturnog centra u Cazinu organiziran kratki obilazak.

Svečanom akademijom i bogatim kulturno umjetničkim programom u sali Kulturnog centra Cazin obilježen je prvi mart-Dan nezavisnosti naše zemlje. Ono po čemu će ovaj prvi mart ostati upamćen jeste izrada velikog murala srednjovjekovnog bosanskog viteza, koji je već postao uveliko prepoznatljiv u našem gradu.

U Gradskom parku predstavljena je izložba slike i priče iz naših davnina, gdje su naši najtalentiraniji srednjoškolci pod mentorstvom umjetnika Ismara Ružnić naslikali najpoznatije stare gradove i nacionalne spomenike Grada Cazina.

Svečanom obilježavanju su prisustvovali i Mustafa Ružnić, premijer USK, mr. Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazin i Sanel Zulić, direktor JU "Komunalno-stambeni fond" Cazin.

I ovaj prvi mart bila je prilika da se podsjetimo da Cazin ali i cijela BiH ima one koji je vole i koji će je svojim znanjem i radom učiniti sigurnijom, ljepšom i prosperitetnijom zemljom za život svih njenih građana.