ČEDOMIR U POTOČARIMA: Nema tog suda koji umjesto nas može ponijeti dio odgovornosti

Home

ČEDOMIR U POTOČARIMA: Nema tog suda koji umjesto nas može ponijeti dio odgovornosti

"Vlasti se mijenjaju, društvo ide nekim svojim putem, naravno da na njega utiču i odluke i ponašanja onih koji vode Srbiju. Ta nespremnost vlasti da kroz ove 22 godine kažu ono što se mora reći i vodi politiku koja se mora voditi, pritisla je svakog čovjeka više nego sva ova brda oko Srebrenice", rekao je Čedomir Jovanović poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Liberalno-demokratske partije danas u Potočarima gdje prisustvuje obilježavanju 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, javlja Anadolu Agency.

 

Istakao je da bi pogriješio kada bi rekao da promjena u Srbiji nema, jer ih ima i u Srbiji i u Republici Srpskoj, te naglasio da je važno što danas nije dozvoljen miting podrške u Banjaluci Ratku Mladiću, ali da to nije dovoljno jer sve ide previše sporo.

"Odrasle su generacije, sa jedne strane, uz osećaj velike nepravde, tu mislim na Bošnjake u Bosni, i sa druge strane, generacije koje su taoci te hipoteke, tog ratnog ludila '90-ih i neodgovorne politike koja je na kraju svoj slom doživjela u Srebrenici uvjerena da ubijanje više od osam hiljada ljudi zapravo pobeđuje. To je genocid, i nema tog suda koji umjesto nas može ponjeti dio odgovornosti i dolazim zbog toga. Nadam se da će se ovde vrlo brzo pojaviti i zvanični predstavnici Srbije i RS-a sposobni da urade ono što samo oni mogu da urade kao vlasti iz Banjaluke i Beograda", rekao je Jovanović.

 

(Izvor: Anadolija)

Objavljeno: Tue, 11/07/2017 - 12:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top