Pokušaj otmice: Ćelavi muškarac krenuo djevojčicu uvući u kombi

Učenica petog razreda Osnovne škole “Ljuba Nenadović” iz Žarkova u Srbiji zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, zbog čega je u ovoj, ali i nekim okolnim školama, zavladalo vanredno stanje.

 Primili smo prijavu za ovaj slučaj i u toku je utvrđivanje svih neophodnih činjenica – kratko su rekli za Blic iz MUP-a Srbije.

Ovaj nemili događaj se dogodio prošlog četvrtka kada se pored djevojčice zaustavio crni kombi koji je, prema pričama svjedoka, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao djevojčicu da uvuče u vozilo. Ipak, ona je uspjela da se otrgne i pobjegne.

Roditelji đaka OŠ “Ljuba Nenadović” pozvani su narednog dana u školu, a nadležni su preduzeli preventivne mjere.

– Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savjetovali su nam da dovodimo i odvodimo djecu, jer su slični incidenti zabilježeni i u obližnjim školama – rekao je jedan od roditelja.

Obavještenje koje je potom izdato pronijelo se kao upozorenje i društvenim mrežama.

U dopisu koji su dobili roditelji stoji: “Poštovani roditelji, povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sljedeće mjere pojačane bezbjednosti:

– Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, prije i poslije nastave i tokom odmora stajati čuvar.

– O događaju je obavještena policija koja preduzima mjere iz svoje nadležnosti.

– S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbjednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savjetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima)”.