Čelik optužio Horde zla za veliku materijalnu štetu na tribinama i terenu

.
Zenički Čelik oglasio se saopštenjem za javnost nakon finalne utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Veleža koja se igrala prošli četvrtak na Bilinom polju, a iz tabora crno-crvenih optužili su navijače Bordo tima da su nedoličnim ponašanjem izazvali veću materijalnu štetu.

 

Iz Čelika su poručili da su Horde zla oštetile stolica na tribinama, toalete kao i teren i od Sarajeva će tražiti da im izmire štetu.

"Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla koje su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu.

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu", poručili su iz zeničkog kluba.

Podsjetimo, Velež je nakon boljeg izvođenja penala pobijedio Sarajevo i osvojio je Kup BiH.