Čelnica SPÖ-a Pamela Rendi-Wagner pozvala na uvođenje mjera u Austriji

.
Čelnica SPÖ-a Pamela Rendi-Wagner pozvala je danas, a s obzirom na porast broja novozaraženih, da austrijska vlada konačno poduzme mjere za ublažavanje četvrtog vala koronavirusa.

 

Čelnica Socijaldemokrata smatra da bi ponovno trebalo uvesti obvezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama, te vjeruje kako je potrebno intenzivirati testiranja, posebno među povratnicima s putovanja te među školarcima. Rendi-Wagner smatra kako Vlada treba učiniti sve da potakne građane na cijepljenje, no i dalje smatra kako obaveze cijepljenja ne treba biti.

Liderica oporbe ističe i kako su austrijske vlasti preko ljeta djelovale krajnje nemarno, a prethodni signali da je pandemija okončana su bili “velika pogreška s kobnim posljedicama”. Pored toga, Rendi-Wagner se zalaže za uvođenje 1G pravila za noćnu gastronomiju i velike događaje te uvođenje 3G pravila na radnim mjestima.

“Obavezno cijepljenje moguće je samo u određenim profesionalnim skupinama, primjerice u sektoru zdravstva”, smatra Rendi-Wagner koja vjeruje da je ključ kako mobilizirati ljude na cijepljenje i dalje “edukacija i obrazovanje” o svim prednostima cjepiva.

Foto: Pamela Rendi-Wagner / facebook.com