Ćemalović: Tvrdnja Kambera je neistinita

Ministrica Ćemalović
"Pozivam poslanika da javno objavi nazive svih tih „pojedinih medija“ kojima sam „navodno“ ustupila podatke o njegovom identitetu..."

 

U svom svakodnevnom radu kao i poslovima koje odgovorno i savjesno obavljam, nikada nisam i nikada neću objavljivati identitet osoba koja su pozitivna na Covid-19, kazala je  ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

U reakciji na izjavu poslanika Parlamenta FBiH Asima Kambera (SDA) da je pojedinim medijima dala informaciju da je pozitivan na koronavirus, navodi da je ova tvrdnja “u potpunosti neistinita kao i krajnje proizvoljna”.

– U kontekstu navedenog, pozivam imenovanog poslanika da javno objavi nazive svih tih „pojedinih medija“, kojima sam „navodno“ ustupila podatke o njegovom identitetu ili eventualno bilo koju drugu informaciju, koja se odnosi na njega lično u vezi Covida-19. Ukoliko isti ne objavi koji su to „pojedini mediji“, njegova izjava će se smatrati lažnom i zlonamjernom – navela je Ćemalović te izrazila nadu za brzo ozdravljenju Kambera.