Čestitamo Svjetski dan učitelja

Danas je Svjetski dan učitelja.

Ovo je prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. Upravo to je poenta obilježavanja i nastojanje te da se kao takav i cijeni.

Svako društvo trebalo bi da mobilizira podršku za učitelje i nastavnike ali također, isto to društvo bi trebalo osigurati da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija.

Neophodno je podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Obrazovna internacionala (EI), svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu.

Napori Obrazovne internacionale i njene 401 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta.

Cazin.net svim učiteljicama, nastavnicama, učiteljima i nastavnicima čestita današnji dan u nadi da će svaki naredni biti sa sve boljim i boljim pomacima po njihov status u društvu i osigurnoj egzistenciji koju zaslužuju.