Čestitka Muftije Kudića hafizu iz Cazina Sulejmanu ef. Hašiću

Nnnk

U srijedu, 24. marta 2021. godine, je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, hifz položio hafiz Sulejman-ef. Hašić, imam džemata Stijena u Cazinu.

Pored toga što je uložio veliki trud u pripremanju i poučavanju dvojice hafiza, njegovih sinova, Sulejman-ef. je odlučio da i on verificira svoje poznavanje Kur'ana napamet pred pomenutom komisijom.

Hafizu Hašiću je čestitku uputio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u kojoj se između ostalog kaže:

"Sulejman-ef. je moj školski prijatelj iz medresanskih dana. Poznajem ga kao mirnog, staloženog, učenog i vrijednog čovjeka. Ostali smo u intenzivnom kontaktu cijelo ovo vrijeme, gdje sam bio predavač njegovoj djeci u medresi. Ponosan sam da je Krajina dobila još jednog hafiza, ali mi je radost potpuna kada je ovu titulu stekao čovjek kome je Gospodar podario lijep glas, poučan i mudar govor, lijepo ponašanje i sve ono što čini jednog imama vrijednim i posebnim. Čestitam hafizu Sulejman-ef., njegovoj hanumi Jasminki i cijeloj porodici, muhaffizu dr. hafizu Rifet-ef. Šahinoviću, džematu Stijena i Medžlisu IZ Cazin na ovom velikom mubareku i Gospodara molim da Svoju milost spusti na ovu porodicu i cijelu našu Krajinu zbog hurmeta Njegove časne knjige - Kur'an-i kerima." - poručio je muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić.