Čestitka povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog križa

Home

Čestitka povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog križa


Povodom 8.maja - Svjetskog dana Crvenog križa/krsta, sa neskrivenim zadovoljstvom upućujemo čestitke svim Vašim članovima, svim Vašim volonterima, najplemenitijim humanistima-dobrovoljnim davaocima krvi, saradnicima, donatorima i udruženjima, te brojnim pojedincima koji pomažu i doprinose u ostvarivanju brojnih zadataka koji stoje pred Vama.

S obzirom da živimo u jako dinamičkom i turbulentnom vremenu opterećenom brojnim siromaštvom, iznenadnim nesrećama i katastrofama planetarnih dimenzija,humanitarna uloga Crvenog križa je nemjerljiva.


I sami smo bili sudionici katastrofalnih poplava, iznenadne prirodne nesreće koja nam je nanijela direktne i indirektne neprocjenjive štete. Među prvima koji su pružili ruku spasa i nadu za život, dajući do znanja svim našim građanima u nevolji da nisu i neće biti sami jeste između ostalih i veliki doprinos Crvenog križa što se mora cijeniti i uvažavati.


U nadi da što manje bude siromaštva,da će uvijek čovjek koji ima pomagati onome koji nema i kome je potrebna pomoć, još jedanput vam iskreno čestitamo 8.maj - Svjetski dan Crvenog križa.

(Izvor: Unija veterana USK/Jasmin Nadarević)

Topic
Objavio: Pon, 08/05/2017 - 06:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top