KO SDP BIH USK: Istrajaćemo u borbi za zemlju u kojoj će svi građani imati jednaka prava i bolji život

Predsjednik Kantonalne organizacije, Hajrudin dr. Havić, povodom obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, svima građanima BiH uputio je čestitku.

“Prvog marta 1992. godine, odgovarajući na istorijsko pitanje: 'Da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda?',  Bosanci i Hercegovci dali su svoj glas za  suverenost, jedinstvenost i nezavisnost države Bosne i Hercegovine.

Volja svih građana, koji su se prije dvadeset i sedam godina opredijelili za Bosnu i Hercegovinu, ravnopravnu državu svih njenih naroda i žrtve koje su pale u borbi za očuvanje njene suverenosti i nezavisnosti nas obavezuju na  izuzetnu društvenu ali i političku odgovornost.

Nažalost, i danas mnogi čine sve da se ta borba zaboravi, pokušavajući i dalje ugroziti suverenost i nezavisnost  naše domovine, dijeleći ovu zemlju i njene građane.  To im ne smijemo dozvoliti!

Vezani zajedničkom idejom jednakopravnosti i slobode, promičući vrijednosti zajedništva, pomirenja i povjerenja, prihvatajući naše razlike kao trajno bogatstvo i čvrst temelj za izgradnju sretnije budućnosti za sve nas, istrajaćemo u borbi za zemlju u kojoj će svi građani imati jednaka prava i bolji život.

U tom duhu, svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 1. mart -  Dan nezavisnosti!”