Četiri stijene pale na kuću u kojoj je bila Elmira. Susjedi: Pokušali smo pomoći...

sa

U razornom potresu koji je pogodio Hercegovinu poginula je 27-godišnja Elmira Sefo. Ona je u teškom stanju dovezena u bolnicu iz Stoca. Dovezena je bez pulsa, tlaka i praktično bez znakova života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji i sestra su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u mahali Kukavac u Stocu obrušila stijena. Ispred bolnice se tijekom noći okupila shrvana obitelj djevojke.

Prvi susjed Elmirine obitelji za Avaz je opisao događaje nakon potresa.

"Evo, vidite, njihova kuća je dobre građe, ali kamenje s obližnjeg brda... Da nije toga bilo... Majka joj je zvala moga sina, 'pomozi kamen nam je u hodniku'. Elmira je iz sobe izašla na hodnik u trenutku kada se valjda kamen obrušio. Jedva smo sin i ja kamen podigli", kazao je Ibrahim Čerkez za Avaz.

Susjed ju je pokušao spasiti

Rasim Mulač za N1 kaže tlo i dalje podrhtava. 

"Kako se osjećamo? U strahu nismo spavali nikako. Kad je to krenulo isto kao da idu tri vlaka koliko je to hučalo i lomilo pred sobom sve. Pokušao sam je spasiti, što ću kad je bila stijena na njoj... ali nije bilo spasa. Prvi sam došao, nisam više sposoban da pričam", rekao je Mulač za N1.

Čerkez Dženan sa suzama u očima i dalje ne vjeruje što se dogodilo. "Četiri veće stijene su pale, postoji mogućnost odrona daljnjih stijena, vidi se koje su već pokrenute, to treba netko da izaći na teren", kaže.