Četvrti dan potrage za Gačićem, u pomoć stiže pojačanje iz Sarajeva

Četvrti je dan intenzivne potrage za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak svirepo ubio Sauda Sultanića

Izvor blizak istrazi za Avaz.ba.otkriva da trenutno oko 50 pripadnika Policijske uprave Konjic vrši detaljne pretrage šume iznad sela Brđani i Podorašca. Policajci pretražuju stare željezničke tunele kojima je vozio ''ćiro'', također, pretražuju se pećine i lovačke kuće u kojima postoji mogućnost da bi se višestruki ubica Edin Gačić mogao kriti.

Prema novim nezvaničnim informacijama, u Konjic u toku dana policajcima kao dodatno pojačanje trebale bi stići i kolege policajci iz Sarajeva te bi se time proširio teren potrage za ubicom.

Nakon četvrtog dana potrage, Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je potjernicu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem te pozivaju javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o njemu, obavijesti najbližu Policijsku stanicu.

- Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, odranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom. Edin Gačić je visok oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamnoplavoj jakni, svijetlim samotnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi te je nosio dioptrijske naočale – navodi se u saopćenju MUP-a HNK