Cijela škola plače za mladom učiteljicom, voljela je svoj posao i učenike

Bila je predivna. Zavoljela sam je kao kćerku, trebala mi je biti snaha. Tragedijom sam izgubila i kćerku i snahu, tako divnu osobu više nećemo naći. U velikoj tugi i boli rekla je za 24sata.hr Anđelka Požar, majka mladića s kojim je tragično stradala mlada učiteljica Andrea Vukašinović (29) bila u vezi. Zadnjih pola godine živjela je s njim. Planirali su zajednički život.

Andrea, rodom iz Rijeke, stradala je u Širokoj Rijeci na putu do posla u Područnu školu Maljevac, u kojoj je od februara radila na zamjeni učiteljice koja je na porodiljskom dopustu. Predavala je 3. i 4. razredu. Andreju su u školi Maljevac zavoljeli i učenici i kolegice. Tužnu vijest primili su vrlo teško, prenosi Fokus.

Prije nesreće Andrea se čula s kolegicom, učiteljicom koja predaje 1. i 2. razredu, dogovarale su se oko gableca. Kad se Andrea nije pojavila u 8 sati na nastavi, kolegica je njene učenike pozvala u razred misleći da samo kasni. Kad je saznala za tragediju, od šoka je učenike pustila kućama.

Uviđajem je policija utvrdila da je upravljajući Citroenom Saxom u 7.57 neprilagođenom brzinom ušla u desni zavoj i izgubila kontrolu nad vozilom. Auto je sletio i udario u betonski stub. Kako je rekao mještanin koji je među prvima došao na mjesto nesreće, nesretna Andrea je neko vrijeme bila živa, ali je preminula.

Andrea je bila dobri duh škole, za svakog je imala lijepu riječ, a s učenicima strpljenja. Nedostajat će i đacima i kolegama u školi, poglavito svojim najmilijima.

– U petak smo održali nastavu, a prvi sat smo odredili za komemoraciju za našu kolegicu na kojoj su, uz djecu, prisustvovali i njihovi roditelji, kao i školska pedagogica. Svi su plakali. Učenici su joj napisali oproštajne poruke i nacrtali crteže – rekla je potresena Zorka Cindrić, direktorica škole koja tuguje za omiljenom učiteljicom koja ih je prerano napustila, piše 24sata.hr.