Ćiro progovorio o karcinomu s kojim se bori: Bolje sam, ali utakmica se nastavlja…

.

 

 

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najvećih trenera na ovim prostorima u narodu je poznat po svojoj iskrenosti i neposrednosti bez obzira na to radi li se o lijepim ili teškim životnim temama. Tako je bilo i sada.

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević zabrinuo je javnost ove jeseni kada je priznao kako mu se vratila teška bolest. Karcinom kojeg je u dva navrata savladao, ovog puta se opet vratio i metastazirao. Ćiro je i prilikom teške objave i dalje držao svoje prepoznatljiv veseli duh i najavio borbu do kraja. Karcinom prostate prvi put je dobio prije 10 godina, od tada ga je dva puta operirao. Sada se utakmica nastavlja.

Moram vam priznati kako se sada osjećam bolje. No, ovo je jedna zagonetna bolest i nikada ne znaš kakav će biti ishod. Hvala Bogu, u dobrim sam rukama, a doktoru na radiohirurgiji su izuzetni”, otkrio je trener za Rtl.hr.

 

Svakoga dana 86-godišnji Ćiro prolazi terapije, a zbog njih dane najčešće provodi u svom domu. Optimizam kojim je uvijek zračio nije ga ni sada napustio, a vijest da mu se bolest vratila pogodila je brojne obožavatelje – koji nogometnoj legendi šalju brojne poruke podrške.

E moram vam priznati kako mi ta podrška najviše znači. Ništa se ne može mjeriti s tim. Ja sam čovjek iz naroda i ovakva podrška je neprocjenjiva. Narod se zbog mojih uspjeha veselio, narod je zbog mojih padova plakao. Sve ovisno o rezultatu. I zato im se želim zahvaliti što su i sada uz mene”, za kraj je rekao Ćiro.

 

O zdravlju i bolesti prostate nogometni trener i ranije je otvoreno pričao, kao I o svom iskustvu i načinu liječenja. Rado je to činio jer je karcinom prostate, nažalost, najčešći karcinom kod muškaraca u regionu.