Čistili kuću staru 700 godina pa došli do iznenađujućeg otkrića: "Počeo sam urlati"

.
Par je nedavno preselio u ovu veliku kuću od 12 soba u Vicars Courtu, Lincoln, koja se nalazi u području navodno u vlasništvu katedrale u Lincolnu. Iako su već neko vrijeme živjeli u kući, nisu imali priliku temeljito je istražiti zbog njezine veličine

 

Kada je Rory Vorster, 41-godišnji radnik za kibernetičku sigurnost, otišao očistiti kupaonicu po nalogu svoje supruge Tracy, nije očekivao da će pronaći ništa osim prljavštine. 

Međutim, taj zadatak doveo ga je do iznenađujućeg otkrića - iza WC-a u njihovoj 700 godina staroj kući nalazio se gotički gargoj. Fasciniran ovim neočekivanim pronalaskom, Rory je odmah pozvao Tracy kako bi podijelio svoje oduševljenje.

“Nisam mogao vjerovati. Počeo sam urlati i zvati suprugu, viknuo sam ‘Pronašao sam nešto‘", rekao je Rory Vorster, 41-godišnji radnik za kibernetičku sigurnost, za South West News Service prepričavajući impresivno otkriće, piše New York Post.

Par je nedavno preselio u ovu veliku kuću od 12 soba u Vicars Courtu, Lincoln, koja se nalazi u području navodno u vlasništvu katedrale u Lincolnu. Iako su već neko vrijeme živjeli u kući, nisu imali priliku temeljito je istražiti zbog njezine veličine.

Ovo "posebno" otkriće dogodilo se sasvim slučajno, kada je Rory odlučio počistiti kupaonicu. Dok je čistio komodu, primijetio je nešto neobično ispod drvene ploče iznad prijestolja - kamenog vraga s rupom za usta i demonskim licem. Njihovo iznenađenje bilo je toliko da su odlučili podijeliti fotografije ovog otkrića na društvenim mrežama kako bi vidjeli ima li tko ideju što bi to moglo biti.

Nakon što su dobili brojne odgovore i komentare, par se obratio stručnjacima u katedrali u Lincolnu kako bi saznali više. Tamo su saznali da je kameni lik zapravo dio odvodnog sustava koji datira iz 14. stoljeća, opisan kao "groteskna maska koja tvori odvod". Tracy je bila pomalo sumnjičava zbog toga što je ovaj artefakt bio skriven, pitajući se zašto su to odlučili zataškati, iako je bilo dobro dokumentirano.

Iako su iznenađeni ovim neočekivanim pronalaskom, par se raduje što su otkrili ovaj komad historije. Bez obzira na to što će otkriće ostati, planiraju ga zadržati i uživati u njemu. Tracy smatra da je to zanimljivo, dok Rory vjeruje da bi u kući moglo biti još sličnih otkrića. Na kraju krajeva, Tracy je zahvalna što je taj događaj izazvao njezinu svađu s Roryjem oko čišćenja kupaonice, inače ne bi pronašli ovo nevjerojatno otkriće.

VIDEO POGLEDAJE OVDJE.