Cjelodnevno druženje Krupljana i gostiju: Sutra u Šujnovcu 7. bosanskokrupska Čorbarijada

Općina Bosanska Krupa, ŠPD Unsko-sanske šume i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju. Sedma po redu Čorbarijada održat će se sutra (23. juni) kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebno priznanje dobit će najveselija i najmlađa ekipa.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 5 članova učestvuje u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri, a ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Za ovogodišnju Čorbarijadu trenutno je 15 prijavljenih ekipa. Svi koji žele učestvovati a nisu se prijavili mogu to učiniti još danas kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060/ 313 58 18.

Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

7. bosanskokrupska Čorbarijada, 23. juna 2018. godine od 8.00 sati. Dobro došli!

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa