Članovi Patriotske lige Bihać na prijemu kod gradonačelnika Fazlića

Obilježavajući 28. godišnjicu formiranja Patriotske lige u Bihaću, danas je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio nekadašnje aktiviste i članove Patriotske lige Bihać koji su 10. februara 1991. godine činili nukleus koji je formirao PL Bihać i započeo pripreme za odbranu države Bosne i Hercegovine.

Na današnjem prijemu evocirane su uspomene na pripreme i samo osnivanje Patriotske lige Bihaća što je rezultiralo velikim javnim skupom u dvorani Luke u Bihaću 10.2. 1991. godine kada se patriotama u Bihaću i Krajini obratio i Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva R BiH.

„Mi nećemo zaboraviti herojsku borbu patriota  i borca  za državu Bosnu i Hercegovinu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.godine, ali i naše saborce koji su još početkom 1991. godine imali hrabrosti i znanja da pod prijetnjama i pritiscima organiziraju patriote za nadolazeću  agresiju na BiH“- kazao je Kasim Kozlica, predsjednik PL Bihać. 

Zahvalivši se pripadnicima i osnivačima Patriotske lige Bihać, gradonačelnik Fazlić kazao je da su aktivisti Patriotske lige Bihaća dio historije ovog grada koji će čuvati od zaborava herojstvo boraca koji su časno branili državu Bosnu i Hercegovinu. 

„Treba nam daleko više ovakvih prijema i susreta kako se istina ne bi zaboravila, pogotovo kod mladih  koji trebaju osjetiti duh patriotizma u svome srcu, a to mogu samo učenjem historije o svojoj domovini i dešavanjima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, ali i dešavanjima koja su prethodila agresiji na našu zemlju„- kazao je gradonačelnik Fazlić.