Članovi Predsjedništva BiH se “preselili” u luksuzni hotel

Tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine doputovali su u Brisel odvojeno, ali su sva trojica odsjeli u Stanhope Hotel, oko 500 metara od zgrade Evropskog parlamenta, javlja agencija Patria.

Članovi Predsjedništa BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović u Brisel su doputovali zajedno u ponedjeljak navečer, dok je predsjedavajući Milorad Dodik na briselski aerodrom sletio jutros.

Oni će se danas u 15 sati susresti sa Federicom Mogherini, potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku. Radni doručak sa Johannesom Hahnom, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, održat će se u srijedu u 9.00 sati. Istog dana predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović imat će susret sa predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom u 11.00 sati.

Za utorak navečer u Briselu je planirana i večera koju je za članove Predsjedništva organizirao šef delegacija Evropske unije u BiH Lars Gunner Wigemark.

Glavna tema tokom razgovora bh. delegacije i čelnika EU bit će evropski put Bosne i Hercegovine.