Čoban kojem kradu koze najavio proteste: Ko tu laže, ko me z*******?

.
Osluškujem lavež kerova i čekam kad će ti lopovi koji su na slobodi doći da me ubiju – kazao je Radoš

 

Muke čobana Tadije Radoša iz Prozor-Rame, koji je na meti stočarske mafije, nastavljaju se, ali poručuje da će istrajati u borbi za svoje koze. 

 

Kako je već objavljeno, prije dva mjeseca prvo mu je nestalo 18 koza, a nedugo poslije čak 40, čime mu je pričinjena materijalna šteta od oko 10.000 KM.

 

Slučaj je prijavio tamošnjoj policiji, a budući da nije bilo pomaka u istrazi, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Dvije koze sam je našao kod jednog čovjeka na području vakufske općine. On mu je kazao da je koze kupio od dvojice muškaraca.

 

Sve priznali

- Sve je priznao, i da su skinuli markice. Dvije koze sam uspio vratiti, za ostale ne znam šta ću. Kolju ih, rade šta hoće – jadao se tada čoban. 

 

Prema njegovim riječima, njegov slučaj se pomakao sa mrtve tačke.

 

- Nakon što ste objavili tekst, došli su policajci, fotografisali – kaže Radoš.

 

U međuvremenu je saznao da su mu neke od ukradenih koza završile u Kutama u općini Prozor-Rama.

 

- Rekao sam policajcima da ću sam otići po svoje koze. Kažu mi da se ne igram, da će me neko kolcem ubiti. Kod mene je ostalo jare, lako se može dokazati da su to moje koze - rekao je Radoš.

 

Ponovo je zvao i policajce u vakufskoj općini, ali su mu oni kazali da ne mogu ništa poduzeti, budući da nisu dobili službeni dopis od kolega iz Prozor-Rame.

 

Ne spavam noćima

- Ko tu laže, ko me z*******? Ja od toga živim. Ne spavam noćima. Osluškujem lavež kerova i čekam kad će ti lopovi koji su na slobodi doći da me ubiju – kazao je Radoš.  

 

Budući da je uvidio da je prepušten sebi, odlučio je u subotu u 12 sati organizirati proteste ispred Policijske stanice Prozor-Rama.

 

- Tražit ću odgovore. Pitat ću ih ko je za lopove – zaključio je Radoš, dodajući da ima podršku i drugih poljoprivrednika iz općine Prozor-Rama.