U Ćoralićima došlo do tuče, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 99,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Riječ je o remećenju javnog reda i mira, gdje je u naselju Ćoralići oko 13:15 sati došlo do tuče u kojoj su učestvovala dva lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 12.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-13:00: Gnjilavac, Trg branilaca BiH,Šepići, Donja Koprivna, Duratovići, Fejzagići, Gornja Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK upozorava da magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove, pa pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju putne pravce: Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica, kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-Bosanski Petrovac upozorava se na mjestimičnu poledicu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.