Čović: Čut će se iz Brisela da nema BiH bez hrvatskog naroda do kraja jednakopravnog

Druženje, odnosno večer zahvale, za sve sudionike koji su u organizaciji pomogli Hrvatsku demokratsku zajednicu Bosne i Hercegovine i Hrvatski narodni sabor održana je sinoć u hotelu Mepas u Mostaru.

Iz HDZ-a je saopćeno da je druženje pokazalo pravo "Zajedništvo" jer su sudjelovale zvanice iz svih krajeva BiH, kako bi im se zahvalilo na podršsci u izbornoj kampanji.

"Upravo ovim odličnim rezultatom smo poslali poruku da "Zajedništvo" nema alternative, da Hrvatski narodni sabor (HNS) nema alternative, jer jedini put da mi pošaljemo poruke koje su bile poruke prijateljstva, domoljublja, potpuno određeni Kodeks koji smo usvojili, sve su to bile poruke da zajedno gradimo prije svega ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga sva naroda u BiH, da zajedno gradimo svoju domovinu BiH“, poručio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, obraćajući se te ujedno i zahvalivši se svima koji su podržali koaliciju HNS-a predvođenu HDZ-om BiH na održanim Općim izborima. 

Čović je ponovio kako je koalicija stranaka HNS-a predvođena HDZ-om BiH u predizbornoj kampanji slala poruke prijateljstva, ljubavi, domoljublja, poruke da se zajedno gradi zajednička domovina BiH, i to zajedništvo i Hrvatski narodni sabor, naglasio je, nemaju alternativu.

"S te strane uz vaš blagoslov dragi oci svećenici, a ovdje ste prisutni iz sve tri biskupije, iz obje naše franjevačke provincije, jedno veliko hvala, da na našem putu nije bilo vašeg ohrabrenja ne bi izgurali", poručio je Čović.

On je kazao da su HDZ i HNS poslali vrlo jasnu poruku svima onima koji su i drugačije razmišljali.

"A opet sa većine naših skupova smo ih pozvali da budu jedno veliko Zajedništvo, prije svega da mladi mogu graditi budućnost u svojoj zemlji u BiH, u svakom dijelu BiH“, poručio je Čović.

"Uspjeli smo mi ono u što su mnogi sumnjali“, naglasio je Čović, te nastavio: 

"Kada smo postavili sebi zadatak da se pokažemo maksimalistički, uz našu strategiju, pa napravili sebi cilj od 130.000 glasova. Mnogi su kazali da pretjerujemo i da to nije moguće. Kada smo rekli da možemo i za Predsjedništvo osigurati toliko, a i za sve druge razine vlasti, kad sam razgovarao s vama na terenu pa i sa prijateljima iz Republike Hrvatske i svih drugih koji su nam pomagali da budemo jedna obitelj tada su mnogi kazali da pretjerujemo. Pogotovo oni koji su između nas pokušali napraviti neke pukotine i poslali poruke da smo malobrojni, mi smo ih ovim rezultatom iznenadili", kazao je Čović. 

Lider HDZ-a je kazao da je dato povjerenje zapravo odgovornost i obaveza da radom u sljedeće četiri godine ispune obećanja i očekivanja.

"Svojim glasovima spriječili ste pokušaj očitog nastavka politike majorizacije i dekonstituiranja hrvatskoga naroda te time na svim razinama onemogućili formiranje tijela vlasti protivno većinskoj hrvatskoj izbornoj volji“, rekao je Čović. 

On je kazao kako zahvaljujući politici HDZ-a BiH i HNS-a, Hrvati imaju razumijevanje i podršku vlasti Republike Hrvatske, ali i Evropske unije.

"Čut će se, vrlo skoro, i iz Brisela da nema Bosne i Hercegovine bez hrvatskog 
naroda, do kraja jednakopravnog s druga dva naroda u svakom dijelu BiH bez bilo kakve unutarnje podjele“, kazao je Čović.