Čović: Formiranje Vijeća ministara za 15 dana

Prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH u Bruxelles će biti poslan dokument koji su usuglasili čelnici većine političkih opcija u BiH zajedno s predstavnicima institucija koje brinu o NATO putu BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da će za deset do petnaest dana biti završene sve procedure oko formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH.

- Time ćemo pokrenuti izuzetnu dinamiku ne samo ka euroatlantskom putu nego i na unutarnjim reformama, izjavio je u petak Čović nakon svečanosti obilježavanja početka radova na dionici autoceste Počitelj - Zvirovići.

Dodao je kako će prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH u Bruxelles biti poslan dokument koji su usuglasili čelnici većine političkih opcija u BiH zajedno s predstavnicima institucija koje brinu o NATO putu BiH - piše Oslobođenje.

Kada je u pitanju formiranje federalne vlade, Čović kaže kako se paralelno razgovara i o reformi Federacije, posebice izbornom zakonodavstvu, javlja Fena.

- Taj proces je krenuo i ako se on završi paralelno s ovim procesom, onda nema razloga federalnu vladu čekati više od mjesec-dva, dodao je Čović.