Čović na obilježavanju "Oluje" položio vijenac na Spomenik hrvatske pobjede

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 23. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu.

Program je počeo u 6:30 sati budnicom koju je izveo Orkestar Oružanih snaga RH, nakon čega je položen zajednički vijenac na Spomenik hrvatske pobjede "Oluja 95".

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, prisutnim su se obratili Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, kao i Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske.

Po završetku obraćanja državnog vrha Republike Hrvatske, uslijedio je program na Kninskoj tvrđavi, gdje je u 9:44 sati simbolično podignuta zastava Republike Hrvatske uz intoniranje himne.

Za vrijeme čitanja imena poginulih branitelja u Oluji, ispaljena su 23 plotuna u spomen na 23. godišnjicu VPO "Oluja" nakon čega je uslijedio svečani zračni mimolet.

Po završetku programa na Kninskoj tvrđavi, prisutni su se mimohodom uputili prema crkvi Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, gdje je služena sveta misa za domovinu.