Čović Plenkoviću poručio da ne sluša demotivirajuće izjave iz BiH

Home

Čović Plenkoviću poručio da ne sluša demotivirajuće izjave iz BiH


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, a obraćanje medijima upriličeno je u Tuzli.

- Mi imamo puno prijatelja u EU koji žele da nam taj put olakšaju. Primjer tome je i šesti dolazak Plenkovića u BiH i pozivam ga da neke poruke koje dolaze iz BiH ne budu demotivirajuće za njega - rekao je Čović. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, prije obraćanja Plenkovića, zahvalio se svima koji pomažu BiH kako bi mogla doživjeti svoju stabilnost i ostvariti svoj euroatlanski put.  Prije toga, premijer Hrvatske je u Tuzli obišao gradilište Hrvatskoga kulturnog centra "Sveti Franjo", za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada Republike Hrvatske.  

- Skoro 24.000 Hrvata žive na ovom području, a konzulat nam daje redovnu sliku o ukupnom stanju i položaju Hrvata na ovim prostorima. Posjetili smo novi centar koji se gradi i koji naša Vlada podupire i koji bi trebao biti gotov u sljedećih 12 mjeseci. Očekujemo da centar bude i mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskom kantonu - kazao je, između ostalog, Plenković .

Plenković je prije Tuzle posjetio Žepče, a nakon Tuzle odlazi u Orašje, gdje će prisustvovati svečanom otvorenju 22. dana hrvatskoga filma, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 02/09/2017 - 18:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top