Čovjek s pal*stinskom zastavom se samozapalio ispred izra*lske ambasade u Atlanti

.
Stigao pred poslovnu zgradu u kojoj se nalazi ambasada i nekoliko kompanija i polio se benzinom

Prosvjednik s palestinskom zastavom zapalio se jučer ispred izraelske ambasade u Atlanti, objavila je policija. Prosvjednik, koji nije identificiran, u kritičnom je stanju, rekao je načelnik policije Darin Schierbaum na konferenciji za novinare. Ozlijeđen je i zaštitar koji je pokušao intervenirati.

“Vjerujemo da je zgrada sigurna i ne vidimo nikakvu prijetnju”, rekao je načelnik. "Ovo je bio čin ekstremnog političkog protesta", dodao je.

Polio se benzinom i zapalio na ulazu u poslovnu zgradu

Prosvjednik je stigao pred poslovnu zgradu u kojoj se nalaze ambasada i nekoliko kompanija i polio se benzinom, rekla je policija.

"Tužni smo zbog samospaljivanja na ulazu u uredsku zgradu", izjavila je generalna konzulica Izraela za jugoistočni dio SAD-a Anat Sultan-Dadon za ABC News.

"Tragično je vidjeti da se mržnja i huškanje prema Izraelu izražavaju na tako užasan način. Svetost života naša je najveća vrijednost", kazala je.

Ništa od produženja primirja između Izraela i Hamasa

Izrael je jučer nastavio svoju vojnu ofenzivu u Gazi nakon što su propali pregovori o produljenju jednosedmičnog primirja.

Izrael je obećao da će uništiti Hamas nakon što je militantna skupina napala južni Izrael 7. oktobra, ubivši 1200 ljudi i uzevši 240 talaca, prema izraelskim podacima.

Više od 15.000 stanovnika Gaze ubijeno je tokom izraelskog napada, kažu palestinski dužnosnici. Sukob je potaknuo stotine prosvjeda i skupova širom SAD-a, kako u znak podrške Palestincima tako i Izraelu.