Crna Gora: Građani ne dozvoljavaju policiji da zatvori kafiće u Tuzima

cg
Ugostiteljski objekti u općini Tuzi, u Crnoj Gori, jutros su uglavnom otvoreni uprkos mjerama Ministarstva zdravstva za suzbijanje koronavirusa zbog čega je intervenisala i policija, no građani nisu dozvolili zatvaranje objekata.


Okupljeni građani koje prevodi predsjednik općine Nik Gjeloshaj nisu dozvoljavali policiji da priđe i da ih zatvori.

“Pozvaću građane da pruže otpor ovom dešavanju. Blokirat ćemo međunarodni put. Ovo je odmazda premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića jer sam ih prozvao zato što nisu čestitali dan državnosti Kosova. Čekamo premijera da objasni zašto smo diskriminisani”, rekao je Gjeloshaj novinarima.

On je sinoć objavio da će svi ugostiteljski objekti u toj općini u četvrtak biti otvoreni jer je odluka o zatvaranju, kako je ocijenio, politički motivisana.

U okviru strožijih mjera koje su jučer donijete u Crnoj Gori, od danas se zatvaraju lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Crnogorske Vijesti javljaju da policija zaustavlja automobile koji u ovu općinu idu iz pravca Podgorice.

Zbog cijele situacije, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović posjetit će općinu Tuzi nakon završetka sjednice Vlade.