Crnadak o fijasku SDP-a pri izboru delegata u Dom naroda BiH: Može biti da je neko vaš izdao

dom naroda bih
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak komentirao je izbor delegata iz FBiH u državni Dom naroda, a nakon sinoćnjeg gostovanja Vojina Mijatovića (SDP) na Face TV-u.

 

Mijatović je u tom gostovanju optužio "seoske stranke" zbog toga što SDP kao najveća stranka u Osmorci nije dobila nijednog državnog delegata. On je tokom emisije oštro kritikovao Stranku za BiH, NES i Za nove generacije, manje partnere u okviru Osmorke.

No, Crnadak je na Facebooku iznio stav da je moguće da je zapravo "izdao" neko iz SDP-a.

"Jedna od poznatih narodnih izreka kaže: Nemoj drugome raditi ono što ne želiš da se desi tebi", kazao je Crnadak.

Pritom je aludirao na činjenicu da PDP optužuje SDP da je ranije omogućio SNSD-u da dobije četvrtog državnog delegata iz reda Srba prilikom glasanja u Narodnoj skupštini RS-a.

“Bez ljutnje, drugovi. Može biti da je neko vaš izdao. Kažu mi da su 'seoske stranke' slikale glasačke listiće i da se vidi da su glasali za SDP”, napisao je Crnadak.

Podsjetimo, SDP negira da je omogućio SNSD-u četvrtog delgata u Klubu Srba i za to optužuje opoziciju u RS-u.

Osim toga, zvaničnim saopštenjem se danas oglasio i zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

"Iskreno se radujem što je SDP ostao bez delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH. Zasluženo, i to baš zasluženo! Kako su radili kada je u pitanju izbor delegata iz Republike Srpske tako im se vratilo, i to veoma brzo i bolno", rekao je Vuković.

Vuković kaže da je teško da je u posljednje vrijeme “neko odigrao tako pokvarenu političku igru pred cijelom javnošću kao što je to nedavno uradio SDP, lažima pravdajući činjenicu da su dali četvrtog delegata u Domu naroda SNSD-u”.

"Stoga, ne bi smjelo sada biti ljutnje niti iznenađenja kada je bumerang stigao nazad. Zašto se nije veliki političar Nikšić sada osigurao slikanjem glasačkih listića za svog kandidata, kao što je pričao da je uradio u Narodnoj skupštini Republike Srpske? Ne treba niko žaliti što je izvjesno dalje osipanje Osmorke, a moram reći da priželjkujem da u što kraćem vremenu dođe i do totalnog pucanja i propasti ove nakaradno sklepane koalicije na nivou BiH koja je sama sebi dala posprdni naziv dobra atmosfera”, istakao je Vuković.