Crni glasači za Bidena, ali očekuju od njega promjene ako postane predsjednik

Crni glasači
KAKO piše New York Times, većina crnih glasača sa sjeverne strane Minneapolisa (država Minnesota) odlučila se za Bidena, kao što se i očekivalo.

 

No, ako će Biden pobijediti neće se s njim samo veseliti ili mu pljeskati već očekuju da on unese promjenu u njihove zajednice.

"Obećaju godinama i onda ništa"

"Demokrati se ionako s tim suočavaju, godine i godine obećanja, a onda kad jednom preuzmu ključeve ureda, jednostavno se stvari počnu usporavati", izjavio je 41-godišnji crni poduzetnik Josup Moore koji je potvrdio da je svoj glas dao Bidenu.

"Zabrinut sam da možda on neće dovoljno duboko kopati jednom kad preuzme dužnost", dodao je.

Idući predsjednik mora iskorijeniti rasnu nepravdu

NY Times podsjeća kako je stanovnicima još uvijek u mislima policijsko ubojstvo Georgea Floydea te da neki od njih kažu da idući predsjednik mora poduzeti žurne i agresivne korake da bi iskorijenio rasnu nepravdu.

Dio njih smatra da je Trump samo pogoršavao sve za crno stanovništvo, dok će Biden morati  dokazati da je poduzeo sve što je mogao da bi ispravio to što se događa.

"Mislim da Trumpa nije briga". Možda će Biden pokušati nešto učiniti oko policijske brutalnosti prema crncima ili će barem progovoriti o tome. Mislim da će pokušati nešto učiniti da sve strane budu zadovoljne",  rekao je Jerome Shannon na NYT.

NYT podsjeća kako su u Minnesoti pobjeđivali demokratski kandidati još od 1976. godine.

Što vi mislite, tko ima više šanse postati novi/stari predsjednik SAD-a? Recite nam u anketi.