Crni vikend u RS: Dvije teške saobraćajne nesreće, u Mrkonjić Gradu muškarac pao s balkona

policija
Kristijan Ilić (22) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na magistralnom putnom pravcu Bosanska Gradiška - Banja Luka

 

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na području Dervente. 

PU Doboj su rekli da se nesreća dogodila u u mjestu Donji Detlak sinoć oko 19:30 sati. Do nesreće je došlo kada je P. Đ. izgubio kontrolu nad vozilom Polo i sletio s puta, rekli su u PU Doboj.

On je tom prilikom poginuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Uviđaj su izvršili službenici Policijske stanice Derventa i o svemu je obaviješteno nadležno Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Teška nesreća kod Bosanske Gradiške, poginuo mladić

Kristijan Ilić (22) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na magistralnom putnom pravcu Bosanska Gradiška - Banja Luka, u mjestu Nova Topola. 

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su vozilo Golf, kojim je upravljao Ilić iz mjesta Gornji Karajzovci, i automobil Reno laguna koji je vozio Nikola Đakić (20), također, iz Gornjih Karajzovaca.

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Biljana Janković, zajedno sa  službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška.

Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog,  koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Tragedija u Mrkonjić Gradu: Muškarac pao s balkona i poginuo

Prilikom pada s balkona u Mrkonjić Gradu poginuo je N.B. iz tog grada, potvrđeno je u policiji. 

U Policijsku stanicu Mrkonjić Grad jučer oko 9:50 sati, prijavljeno je da se u dvorištu porodične kuće, u ulici Starine Novaka, nalazi tijelo N.B. 

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka na licu mjesta obavljen je uviđaj od službenika Policijske uprave Mrkonjić Grad u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Mrkonjić Grad.

– Doktor je konstatovao da je smrt nastupila usljed povreda zadobijenih prilikom pada s balkona. Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela – pojasnili su u PU Mrkonjić Grad.