Crnogorska policija zaplijenila 84 kilograma marihuane

Službenici crnogorske Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi presjekli su još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 84 kilograma opojne droge marihuana.

Iz Uprave policije MUP-a Crne Gore saopćeno je kako su službenici OGB Tuzi 08. marta oko 23 sata, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak rejona Zbelj, s ciljem uočavanja i kontrole osoba za koje se sumnja da preko akvatorija Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju Crne Gore krijumčare opojnu drogu marihuanu.

U neposrednoj blizini plovnog kanala policijski službenici uočili su nepoznatu osobu s vrećama, koja se, kada je ugledala policijske službenike, dala u bjekstvo u pravcu granice s Republikom Albanijom, prenosi Fena.

Pregledom mjesta događaja policijski službenici su pronašli i izuzeli šest manjih vreća i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 84 kilograma.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, stoji u saopćenju.